Saunabarrel by Modis
nlenfrdeites

Saunabarrel FAQ

 

Is er een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een saunabarrel ?

De saunabarrel is een tuinornament en is verplaatsbaar. Normaliter is er geen bouwvergunning nodig, wel moeten de voorschriften ivm afstand tov aanpalende eigendommen gerespecteerd worden. 

Welk hout en hoeveel hout nodig indien er gekozen wordt voor een hout gestookte kachel ?

De hout gestookte kachel aanmaken is te vergelijken met het aanmaken van een open haard of houtkachel binnenshuis.

We rusten onze saunabarrels uit met een degelijke 16KW hout gestookte kachel die zorgt voor een efficiënte opwarming.

Als u beschikt over droog en proper hout dan zijn er per sauna-sessie (15 minuten sauna, 10 minuten rust en nog eens 15 minuten sauna) een 6 à 7-tal houtblokken nodig. Wenst u de sauna enkele uren warm te houden dan is het noodzakelijk af en toe een blokje hout op het vuur te leggen.

De hout gestookte kachel is net zoals een elektrische saunakachel uitgerust met stenen, die eens u de kachel warm heeft kunnen opgegoten worden om de vochtigheid te verhogen.

Hoe wordt de saunabarrel geleverd ?

De montage van de barrelsauna gebeurt altijd ter plaatse, op die manier kunnen wij overal leveren en dient er geen extra materiaal zoals bv een kraan ingehuurd te worden.

Wat kost een saunabarrel ?

De prijs is afhankelijk van de lengte. Wenst u een prijslijst of een voorbeeldofferte, stuur vrijblijvend een mailtje naar info@saunabarrel.be.

Onderstel saunabarrel ?

De saunabarrel rust alnaargelang z'n lengte op 2 of 3 poten, waar de poten de grond raken, werken we met hardhout.

Verankering in de grond is overbodig, ook in winderige gebieden zal de constructie stand houden. Onze kleinste barrels wegen algauw een 700kg.

Verluchting van een barrelsauna?

Verluchting wordt op een discrete wijze voorzien zodat de kachel lucht van buiten kan aanzuigen. 

Brandveiligheid van de hout gestookte kachel ?

Saunabarrel by Modis® liet zich adviseren door de brandweer en werkt enkel met hout gestookte kachels (merk Kastor) die CE-gekeurd zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saunabarrel by Modis® heeft haar privacy- en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu om de diensten van Saunabarrel by Modis® te optimaliseren deze gegevens kunnen altijd worden aangepast of geschrapt wanneer u dit wenst. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je akkoord te gaan met onze  privacy- en cookieverklaring.