Saunabarrel by Modis
nlenfrdeites

Hottub FAQ

Welke ondergrond is er nodig ? 

Om de hottub te plaatsen is er een verharde en waterpas ondergrond nodig. Eens u weet welke hottub u wilt plaatsen maken wij voor u een technisch plannetje op.

Welk hout en hoeveel hout is er nodig om de hottub warm te stoken ?

De houtkachel in de hottub aanmaken is te vergelijken met het aanmaken van een open haard of een houtkachel binnenshuis.

De houtkachel is een degelijke, op maat gemaakte kachel die zorgt voor een efficiënte opwarming van de hottub.

Als u beschikt over droog en proper hout, dan zijn er een 20-tal houtblokken nodig om de hottub warm te stoken en zult u een 

2 à 2,5 uur stoken vooraleeer de hottub warmt heeft.

Ivm opstooktijd hebben we al andere verhalen gehoord van 6 à 7 uur stoken ?

Ja, dat kan als men werkt met kachels die weinig rendement halen of buiten de hottub staan. 

Hoe wordt de hottub geleverd ?

De montage van de hottub gebeurt ter plaatse, op die manier kunnen wij overal leveren en dient er geen extra materiaal zoals bv een kraan ingehuurd te worden.

Wat met het water ?

Om het water langer fris te houden bieden wij een biologische filtering of pomp aan. Deze systemen ervoor dat het water in de hottub langer fris blijft en u het water dus niet constant hoeft te verversen.

Wat kost een hottub ?

De prijs is afhankelijk van de diameter en of er al dan niet gekozen wordt voor een pomp. Wenst u een prijslijst of een voorbeeldofferte, stuur vrijblijvend een mailtje naar info@saunabarrel.be.

 

 

Sterke punten van een hottub by Modis®

De houtkachel staat in het water

Omdat de kachel in het water staat is er een relatief vlugge opwarming van de hottub. 

Afhankelijk van de grootte is de opwarmtijd 2 tot 2,5 uur.

De kachel is in aluminium

Aluminium is een ideale geleider van warmte. Modis® gebruikt daarom enkel kachels in aluminium.

De kachels zijn ruim genoeg om goed en efficiënt het water op te warmen.

Hottub by Modis® is vervaardigd in Canadese rode ceder (=WRC)

Wij maken onze hottubs in WRC. WRC is duurzaam, bestand tegen weer en wind, geeft een aangenaam aroma en dient niet geolied of geschilderd te worden. Het hout krijgt na verloop van tijd een grijze patine.

Een hottub is WRC blijft lekvrij gedurende 15 à 20 jaar. 

WRC (= Western Red Cedar) geeft een olie af (geen hars), waardoor het water in de hottub zacht aanvoelt.

Ronde inox spanbanden, inox schouw,...

Opbouw ter plaatse

Het Modis®-team bouwt uw hottub ter plaatse op, dwz dat er bij de installatie van uw hottub geen kraanwerk of ander zwaar materiaal nodig is.

Wat met het water in de hottub ?

Omdat het water in de hottub langer fris zou blijven bieden wij een aantal aanpassingen op maat aan (biologische filtering, zandfilter,...).

 

 

 

 

Wat is een hottub ?

De hottub is een rond hout gestookt buitenbad. De houtkachel die in het water staat zorgt voor een vlotte opwarming. Onze hottubs zijn  vervaardigd in Canadese rode ceder (=WRC). De ceder geeft een olie af en zorgt zo voor een zacht en huidvriendelijk water in de hottub. Een hottub in WRC blijft gedurende 15 à 20 jaar 'lekvrij'.

De onderwaterkachel brandt op droog, proper hout. Doorgaans duurt het een 2-tal uur voordat de hottub gebruiksklaar is (+/-38°C). Voor het langer fris houden van het water bieden wij diverse oplossingen. Hottubs zijn verkrijgbaar in verschilende diameters : 180cm, 210cm en 250cm. De hoogte is 90cm. Uw hottub wordt door ons bij u ter plaatse gemonteerd. Bent u handig en beschikt u over voldoende handgereedschap, dan kunt u de hottub aankopen als zelfbouwpakket.

Een hottub is een 'keuvelbad' en geen bubbelbad !

De hottub is back-to-basic. Het is vroeger ontstaan in de Noordpoolgebieden : de bewoners ontwikkelden er met beperkte middelen een hout gestookt bad om zich te kunnen opwarmen. De eenvoud van de hout gestookte hottub brengt tegengewicht is een wereld van smartphones, tablets en andere hoog-technologische snufjes. Een hout gestookte hottub is een pure vorm van ontspannen : geen technologie, geen lawaai. Het genieten begint bij het aanmaken van het vuur en buiten bezig zijn. 

Waar is Hottub by Modis® te koop ?

* Bij 'Saunabarrel by Modis®' te Tielt op afspraak (bel of mail 0475 27 81 95 of info@saunabarrel.be). De hottub staat opgesteld in een realistische tuin.

* Bij 'Saunabarrel by Modis®' te Tielt op één van onze open-tuindagen (wordt aangekondigd per nieuwsbrief, op onze site en onze facebookpagina).

* Een offerte vragen en/of bestellen kan eenvoudig via e-mail.

* Wij werken samen met een beperkt aantal dealers in binnen-en buitenland. 

Wie verzorgt de plaatsing en montage van uw hottub ?

* De zaakvoerders van 'Saunabarrel by Modis®' voor België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg,... .

* De montage van de hottub gebeurt steeds ter plaatse => geen kraan,... nodig.

* U kan er ook voor kiezen uw hottub zelf op te monteren en geniet daarvoor van een zelfbouwkorting.

 

 

Saunabarrel by Modis® heeft haar privacy- en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu om de diensten van Saunabarrel by Modis® te optimaliseren deze gegevens kunnen altijd worden aangepast of geschrapt wanneer u dit wenst. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je akkoord te gaan met onze  privacy- en cookieverklaring.